غذاهاي لذيذ و مقوّي براي افطارهاي ماه مبارك رمضان1

 

شربت معمولی

 

مواد لازم برای شربت :

شكر - 2فنجان

 

 

 

 آب -  یك فنجان

گلاب - 2 قاشق سوپخوری

زعفران حل شده - یك قاشق مرباخوری

آبلیمو- یك قاشق مربا خوری

طرز تهیه شربت :

آب و شكر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.

**********************************

شربت سكنجبين(سركنگبين=سركه+انگبين)

 

 

مواد لازم براي شربت سكنجبين :

شكر= 5/2 كيلو

سركه سفيد= نيم ليتر

نعناع تازه= چند شاخه

طرز تهيه :

7ليوان آب را با شكر مخلوط كرده و روي حرارت مي گذاريم تا شكر در آب حل شود و همانطور كه روي حرارت است نعناع تميز شده را با نخ مي بنديم و در شكر و آب مي گذاريم تا شربت قوام آيد، بعد سركه را داحل شربت مي ريزيم چند جوش كه زد شربت را از روي حرارت بر مي داريم، بعد از اينكه شربت سرد شد، آن را صاف مي كنيم؟ در شيشه ريخته و در جاي خنك نگهداري مي كنيم.

****

زولبیا

 

 

مواد لازم براي زولبيا :

نشاسته - 200 گرم

ماست - 180 گرم

آرد - 20 گرم

زعفران حل شده - یك قاشق سوپخوری

روغن جامد - یك قاشق چایخوری

جوش شیرین - یك دوم قاشق چایخوری

آب یا گلاب - یك قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

نشاسته و ماست را مخلوط كرده، چند دقیقه ای صبر می كنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می كنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یكدست شود. روغن جامد را اضافه كرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می كنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می كنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی كه روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن كاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و كوچك فرم می دهیم و بلافاصله پس از كمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می كنیم.

زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج كرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.

* یادآوری: برای سرخ كردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده كنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.

****

بامیه

 

 

مواد لازم براي باميه :

آرد - 200 گرم

آب - 300 گرم

تخم مرغ - 3عدد

روغن جامد - یك قاشق سوپخوری

شكر- نیم كیلو

نمك - یك سوم قاشق چایخوری

آبلیمو- 2 قاشق سوپخوری

گلاب - كمی

طرز تهیه :

آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می كنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه كرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود 3-2 دقیقه )، به طوری كه خمیر به صورت یك تكه درآید. سپس بعد از كمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یكی یكی اضافه می كنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این كه بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یك قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه كرده و با خمیر مخلوط كنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره كنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می كنیم.

برای سهولت كار بهتر است روغن را كمی داغ كرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یك دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال كه داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می كنیم تا شربت را خوب به خود جذب كنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند كرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.

شیر برنج

 

 

مواد لازم براي شیر برنج :

برنج - یك فنجان

شیر - یك و نیم كیلو

گلاب - نصف فنجان

نمك - نصف قاشق چایخوری

در صورت تمایل - 50 گرم خامه

پودر پسته برای تزئین - یك قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

برنج را خوب شسته و بگذارید 2 ساعت خیس بخورد، تا برنج خوب پخته و لعاب بهتری بدهد . سپس آب برنج را از صافی رده كرده و با 2 لیوان آب و نمك روی شعله ملایم كمی بپزید . شیر را اضافه كرده و بعد گلاب را هم بریزید تا شیر برنج پخته و كاملاً لعابدار شود. در این مرحله می توانید 50 گرم خامه به شیر برنج اضافه كنید و آن را در ظرف مورد نظر كشیده و بعد از 3-2 دقیقه روی آن را با پودر پسته تزئین كنید. برای سرو آن می توانید از عسل، مربا یا شیره انگور هم استفاده كنید.

***********

حلیم با گوشت

 

 

حلیم با گوشت - مواد لازم برای 12-10 نفر:

مغز ران بی استخوان - یك كیلو

گندم - یك كیلو

پیاز متوسط - 4 عدد

كره  - 100 گرم

آب - 5 لیوان

نمك - یك قاشق مرباخوری

شكر و دارچین - به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

گندم را پاك كرده و از یك روز قبل خیس كنید. گوشت را چند قطعه كرده و با پیاز درسته ، گندم خیس خرده و آب با شعله ملایم بپزید تا آب آن تقریبا به خُردش رود. گوشت ، گندم و پیاز را یك بار چرخ كنید و دوباره به قابلمه ریخته و كره را به آن اضافه كنید. در حین پختن حلیم بایستی مرتب و پیوسته آن را هم بزنید. در حدود 6-5 دقیقه آن را روی حرارت ملایم تفت دهید . روی آن را با شكر و دارچین تزیین كنید.

با گوشت بوقلمون و مرغ هم می توان حلیم پخت.

نكات تغذیه ای:

گندم از گروه غلات است.غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستند.

فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و كاهش بیماری های قلبی می شود كه به دلایل زیر است:

- كاهش كلسترول خون  - كاهش فشار خون – كنترل قند خون و كاهش احتمال لخته شدن خون.

همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای پیشگیری از یبوست ، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست.

غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستند و نیز از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریك پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می كنند. 

*****************

حلیم گندم (خوزستان)

 

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

گندم - 400 گرم

برنج - 100 گرم

گوشت سردست یا گردن - 500 گرم

سینه مرغ - 250 گرم

شیر - 1 لیتر

خامه - 200 گرم

نمک، دارچین، شکر - به میزان لازم

طرز تهیه :

گندم و برنج را که از 12 ساعت قبل خیس نموده‏ اید با 2 لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا کاملا پخته شود و بعد با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن نیمی از آن را له کنید.

گوشت را با یک عدد پیاز و مقدار کمی فلفل و1 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.

در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه کنید تا گوشت و مرغ کاملا پخته شود و آب آن که کشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیده شود.

کم ‏کم شیر را اضافه نمایید تا زمانی که حلیم، کِش دار و نرم شود.

نمک آن را اندازه نموده، خامه را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید.

روی حلیم را با شکر و دارچین تزیین نمایید.

نکات :

* در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می ‏کنند، که در این صورت شکر حذف می‏ شود.

* در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می ‏باشد.

* اگر حلیم را صاف می ‏خواهید بهتر است به جای گندم پوست کنده از بلغور گندم استفاده کنید.

* اگر بخواهید حلیم شما دانه ‏دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.

* برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن که گندم را با گوشت ترکیب نمایید آن را از صافی رد کنید.

* برای گرفتن بوی زهم گوشت می ‏توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمایید(می ‏توان نخود را نیز با مواد کوبید.)

انرژی کل: 4000 کیلو کالری

***********

انواع سوپ جو

 

 

راز و رمز ها

1 ـ سوپ جو با آب مرغ خوشمزه تر مي شود چون آب مرغ بي رنگ است براي سوپ سفيد جو مناسب تر است.

هويج نگيني خرد شده براي سوپ مناسب تر است زيرا رنگ سوپ را سفيدتر نگه مي دارد و زيباتر است.

3 ـ جو حتما بايد خوب بپزد و لعاب بيندازد.

4 ـ شيررا گرم كنيد چون اگر شير سرد را در سوپ بريزيد شير مي برد ولي وقتي حرارت آن با سوپ برابر باشد ديگر سوپ بريده و اصطلاحاً (بره بره ) نمي شود.

5ـ براي غليظ شدن سوپ مي توانيد 2 قاشق سوپخوري آرد ذرت يا گندم را در يك دوم ليوان آب سرد حل كرده و به سوپ اضافه كنيد.

6 ـ از قرص عصاره ي مرغ نيز مي توانيد براي تهيه سوپ جو نيز استفاده كنيد.

7 ـ خامه را با كمي سوپ داغ مخلوط كرده و بعد به سوپ اضافه كنيد.

8 ـ جعفري را خيلي ريز كنيد طوري كه آب نيندازد سپس روي سوپ بريزيد.

9 ـ چربي آب گوشت يا مرغ را بعد از سرد كردن در يخچال از آن جدا كنيد.

10 ـ براي نگهداري جو پخته مي توانيد آن را در بسته هاي كوچك در فريزر نگهداري كنيد تا پختن سوپ زمان كمتري بگيرد.

انواع سوپ جو

1 ـ سوپ جو با گوشت سرگنجشكي (قلقلي) همراه با مخلوط شير ، جعفري و گشنيز

2 ـ جو با گوشت سرگنجشكي يا رب گوجه فرنگي و مقداري برگ چغندر ريز شده

3ـ جو با آب مرغ يا گوشت و چغندر و هويج نگيني خرد شده و كمي جعفري

4 ـ جو همراه با لوبيا سبز ريز شده ، هويج نگيني خرد شده و گوجه فرنگي بدون پوست رنده شده

5 ـ جو همراه با تره فرنگي ، خامه و زرده تخم مرغ

6 ـ جو همراه با عدس ، رب گوجه فرنگي ، هويج نگيني خرد شده و آب مرغ كم چربي يا بدون چربي

7 ـ جو همراه با لوبيا چيتي كه از قبل خيس كرده ، جوشانيده و آب آن را دور ريخته ايد اصطلاحا (لوبيا چيتي سفيد شده) همراه با هويج و آب گوشت

8 ـ جو يا كرفس و هويج نگيني خرد شده همراه با ماست چكيده

9 ـ جو و گندم خيس شده به نسبت مساوي و هويج ، جعفري و گوجه فرنگي بدون پوست رنده شده (يا رب گوجه فرنگي) همراه با آب گوشت يا مرغ

10 ـ جو همراه با ورميشل ، هويج ، سيب زميني ، گوجه فرنگي ، نعنا و ترخون

11 ـ جو همراه با آب گوشت يا مرغ ، شلغم و هويج نگيني شده و اسفناج ريز شده

12 ـ جو همراه با فلفل دلمه اي ريز شده (رنگي و سبز) و آب گوشت يا مرغ

13 ـ جو همراه با آب گوشت يا مرغ ، هويج و براي روي سوپ پنير تبريز و جعفري خرد شده

14 ـ جو همراه با آب گوشت يا مرغ و 3 عدد پياز درشت خلالي شده

15 ـ جو همراه با آب گوشت ، سير ، گشنيز ، گوجه فرنگي بدون پوست رنده شده

16 ـ جو همراه با آب گوشت يا مرغ ، قارچ ورقه شده ، سيب زميني ترشي و هويج نگيني خرد شده ، شير ، گوجه فرنگي رنده شده

17 ـ جو همراه با آب گوشت ، زرشك و سيب زميني

18 ـ جو همراه با آب گوشت يا مرغ ، هويج ، گوشت يا مرغ پخته رشته شده و رب گوجه فرنگي

19 ـ جو همراه با جگر و سنگدان مرغ ، هويج ، رب گوجه فرنگي و كمي جعفري

20 ـ جو همراه با آب گوشت يا مرغ ، هويج ، كاهو يك سانتي خرد شده

مواد لازم :

جو : يك پيمانه

آب گوشت يا مرغ : 5 پيمانه

هويج : يك عدد رنده شده يا خرد شده

خامه : يك دوم پيمانه

شير : 2 پيمانه

نمك ، فلفل : به ميزان لازم

جعفري : كمي ، خرد شده

طرز تهيه :

جو را از قبل خيس كرده، حدود دو ساعت با 8 پيمانه آب بپزيد تا كاملا پخته و نرم شود. آب گوشت يا مرغ را با هويج و جو مخلوط كرده ، حدود نيم ساعت ديگر بپزيد . سپس شير گرم كرده را به آن اضافه كنيد و 15 تا 20 دقيقه ديگر روي حرارت قرار دهيد تا سوپ جا بيافتد . نمك و فلفل سوپ را اندازه كنيد . در انتها سوپ را با خامه مخلوط كرده ، همراه با كمي جعفري سرو كنيد .


************************

سوپ سرد عدس؛ خنک و مقوی

 

 

این سوپ خنک را در این روزهای گرم تابستان آماده کنید و به همراه خانواده‌تان نوش جان نمایید.

سوپ سرد عدس

مواد اولیه

* ماست - یک کیلوگرم

* نخود - یک چهارم پیمانه

* برنج پخته‌شده و عدس - از هر کدام نصف پیمانه

* نعنا و شوید - روی هم 100 گرم

* روغن زیتون و نمک - به میزان لازم

طرز تهیه :

* نخود را از شب قبل خیس می‌کنیم و در این فاصله دو یا سه بار آب آن را عوض کرده و بعد با مقداری آب می‌پزیم تا نرم شود. عدس را جداگانه با یک و نیم لیوان آب به مدت 30 دقیقه می‌پزیم.

* ماست را با چنگال خوب می‌زنیم تا مانند دوغ کاملاً رقیق شود. بعد نخود پخته، عدس و برنج را به آن افزوده و به آرامی هم می‌زنیم.

* نعنا و شوید پاک‌کرده و شسته را ریز خرد می‌کنیم و آن را هم به ماست می‌افزاییم. در مرحله آخر نمک و روغن زیتون را هم اضافه کرده، هم زده و به صورت سرد سرو می‌کنیم.


******************

یک سوپ خنک تابستانی

 

 

ترکیب این سوپ مثل ترکیب سالاد است، به خاطر همین تعداد و مقدار چیزهای مورد نیاز را نمی‌نویسیم.

سوپ خنک

مواد لازم :

گوجه‌فرنگی، خیار، پیاز، کرفس، زیتون بدون هسته، پنیر سفید صبحانه، 2 حبه سیر، چند شاخه ریحان و نعناع.

طرز تهیه :

مواد گفته شده را خرد کنید و نمک بزنید و بگذارید بماند.

در ظرف دیگر مقداری آب و آب‌لیمو و روغن زیتون را در قدری نان سفید بیات یا نان بربری بریزید. این مخلوط باید در هم ترید شود.

سالاد را هم بزنید تا آب بیندازد. آبش را نیز در نان‌ها خالی کنید، وقتی نان‌ها کاملاً نرم شد آن را در ظرف سالاد ریخته هم می‌زنید و ترشی و نمک آن را با سرکه و نمک و فلفل اندازه می‌کنید.

بعد از این مرحله همه را در میکسر ریخته کاملاً هم می‌زنید تا به شکل سوپ دربیاید.

اگر به اندازه یک سوپ رقیق نبود مقداری آب گوجه فرنگی نیز به آن اضافه می‌کنید. سپس روی آن کمی روغن زیتون ریخته آن را در یخچال می‌گذارید تا مزه دار شود.

بعد از خنک شدن کمی خرده خیار و فلفل ریز و جعفری و ریحان ساطوری شده روی آن می‌ریزید و حالا برای خوردن آماده است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 28 تير 1393برچسب:, | 12:47 | نویسنده : شهرام مهدیزاده |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • پاتوق مقالات شما