انواع عشق را بشناسید
الوعده وفا. امروز می خواهیم مدل های مختلف عشق از دیدگاه استرنبرگ را برای تان توضیح بدهیم. پیش از هر چیز، یک مثلث بزرگ روی کاغذ بکشید. این همان مثلث عشق استرنبرگ است که برای تان گفتیم.
پس باید یادتان باشد که نام زاویه های این مثلث، کشش جنسی، صمیمیت و تعهد است. حالا نام هر کدام از این زاویه ها را هم بنویسید تا توضیحات مان قابل درک تر باشد.
حالا شما می دانید یک عشق کامل باید هر سه این زوایا را داشته باشد اما در بسیاری از روابط با نام عشق ، این زوایا کامل نیستند.
بر این اساس، استرنبرگ 8 حالت رابطه را طراحی کرده است که ما پیش تر سه مدل از آن را شرح دادیم اما امروز بار دیگر به همراه 5 مدل جدید مرورشان می کنیم.
حالت اول – هیچی به هیچی : در این حالت هیچ کدام از زوایای مثلث بین دو نفر وجود ندارد. آنها نه میل جنسی به هم دارند ، نه صمیمیتی و نه تعهدی.
حالت دوم – فقط علاقه : این رابطه از جنس رابطه میان دو همکار در یک اداره است. آنها با هم کار می کنند. بخش هایی از وقت شان را با هم می گذرانند. با هم صمیمی اند، به حقوق هم احترام می گذارند و شاید بخشی از دنیای شخصی شان را با هم شریک شوند اما تعهدی برای ماندن کنار هم تا پایان عمر ندارند و میل و کشش جنسی هم نسبت به هم احساس نمی کنند.
حالت سوم – هوس : در این شرایط، دو نفر فقط میل جنسی شدیدی نسبت به هم دارند. ارتباط بر مبنای همین میل شکل می گیرد و وقتی میل جنسی از بین رفت از آنجا که تعهد و صمیمیتی در کار نیست هر کدام از دو طرف می روند پی شریک های تازه. این نوع رابطه، به شدت خطرناک است و باعث ارتباطات پر خطر و خارج از فضای زناشویی می شود که ممکن است باعث بروز بیماری های مقاربتی خطرناک و ایدز شود.
حالت چهارم - عشق خالی: دو نفر در این ارتباط نسبت به هم تعهد دارند اما صمیمیت و کشش جنسی میان شان نیست. یادتان می آید که در گذشته های دور برخی خانواده ها فرزندان شان را ناف بریده هم می کردند. برخی از ازدواج هایی که بر این مبنا اتفاق می افتاد به همین ترتیب بود یعنی دو طرف بر اساس عرف ناچار بودند کنار هم بمانند اما ممکن بود هرگز نسبت به هم صمیمیت و کشش جنسی نداشته باشند.
حالت پنجم – عشق رمانتیک: کلمه رمانتیک به چشم ایرانی ها معنایی مثبت دارد اما این رابطه هم ، بر خلاف نامی که استنبرگ برایش برگزیده است رابطه جالبی نیست. در این مدل از رابطه، دو نفر با هم صمیمی می شوند، به هم احترام می گذارند و از آنجا که وارد صمیمیت شده اند حتی نقاب از چهره بر می دارند اما چون تعهدی نسبت به هم ندارند هر لحظه امکان دارد یکدیگر را رها کنند.
این مدل از ارتباط ، در پدیده ای که این روزها جامعه شناس ها به آن « همباشی » می گویند دیده می شود. متأسفانه در این شیوه از زندگی دو نفره، زوج بدون تعهد دادن قانونی و شرعی در کنار هم زندگی می کنند اما هیچ اعتمادی به دوام این ارتباط نیست.
حالت ششم – عشق مشارکتی: دو نفر همانطور که از اسم این رابطه بر می آید، با هم از طریق صمیمیت و وفاداری ، مشارکت دارند اما بخش اشتیاق و شور جنسی بین آنها وجود ندارد. در زوج هایی که ارتباط به این سمت حرکت می کند، خطر سرخوردگی و خستگی یکی از دو طرف یا هر دو زیاد می شود.
حالت هفتم – عشق ابلهانه : این رابطه، عجیب است. آنها از گروه زوج هایی هستند که در نظر اول یکدیگر را دیده اند و یکدل نه صد دل عاشق هم شده اند بعد هم بدون شناخت و آگاهی با هم ازدواج کرده اند و بر اساس ازدواج ، خودشان را متعهد کرده اند که با هم بمانند اما هنوز با هم غریبه اند و احترام به حقوق هم و صمیمیت را یاد نگرفته اند.
حالت هشتم – عشق شش دانگ: این همان عشقیست که زندگی های موفق را می سازد و در آن هر سه زاویه مثلث عشق کامل است.
با مدل های مختلف ارتباط از دیدگاه استرنبرگ آشنا شدید؟ حالا یک بار دیگر به مثلثی که روی کاغذ کشیده اید نگاه کنید و حدس بزنید ارتباط شما از چه نوعی است و بر اساس توضیحات ما چقدر دوام می آورد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: